Özgeçmiş
Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu 1972 yılında Åžanlıurfa’da doÄŸdu. Ä°lk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı. Ä°stanbul Ãœniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 1990-1991 yılları arasında Türkiye Gazetesi Åžanlıurfa muhabiri olarak 9 ay görev yaptı. Ä°stanbul’da Türkiye Gazetesi Yurt Haberler Servisi’ndeki editörlük görevini sürdürdü. 1993 yılında Ä°hlas Haber Ajansı’nda editörlük, 1994 yılında Türkiye Gazetesi Okuyucu Köşesi’nde yönetmen yardımcılığı, 1995-1996 yılında Türkiye Gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde muhabirlik, Mayıs 1996’da Ä°hlas Dergi Grubu’na geçti. Burada bir süre editörlük görevinde bulundu. 1997 yılında Haber Müdürlüğü ve Haberler Koordinatörlüğü’ne getirildi. 2000 yılında Ä°hlas Dergi Grubu’nun Yazı Ä°ÅŸleri Müdürlüğü görevini üstlendi. 1991-2001 yılları arasında Türkiye Gazetesi’nde birçok haberi yayınlandı. 2004 yılında Plus Medya’da sorumlu yazı iÅŸleri ve haber müdürü olarak göreve baÅŸladı.
Kürkçüoğlu’ndan Marka Şehir sözü
02 Nisan 2011 - Çarþamba 12:04

Milletvekili seçilmesi halinde kültür, turizm, saÄŸlık, eÄŸitim ve tarım alanlarında Åžanlıurfa’yı hak ettiÄŸi yere getirmek için çalışacağını söyleyen AK Parti Åžanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu, Åžanlıurfa’nın Marka Åžehir olabilmesi için kültür ve turizm alanında yapacağı iÅŸleri ilk etapta 10 madde altında topladı. Åžanlıurfa’nın 12.000 yıldan beri iskân edilen dünyanın en eski ÅŸehri olduÄŸunu hatırlatan KürkçüoÄŸlu, “Åžanlıurfa, 12.000 yıl öncesine ait dünyanın en eski kültür merkezlerinin yer aldığı, ilk mimarinin ve ilk tarımın yapıldığı uygarlıklar ÅŸehri. Göbeklitepe ve SoÄŸmatar gibi dünyanın en eski kültür merkezlerinin bulunduÄŸu, Ä°brahim Peygamber’in doÄŸduÄŸu, Musa Peygamber, Åžuayb Peygamber, Yakup Peygamber, Eyyüp Peygamber ve Elyesa’ Peygamber’in yaÅŸadığı, Ä°sa Peygamber’in kutsadığı, dünya inanç turizminin önemli bir merkez ÅŸehri. Harran, Åžuayb Åžehri, SoÄŸmatar gibi ören yerleri ve Tarihi evlerinin, hanlarının, çarşılarının oluÅŸturduÄŸu tarihi mimari dokusu ile ünlü Müze Åžehir. Ä°sot’un lezzet verdiÄŸi çiÄŸköfte, mırra (acı kahve) ve geleneksel yemeklerin Hazreti Ä°brahim’den gelen konukseverlikle konuklara sunulduÄŸu, geleneksel el sanatlarının yaÅŸatıldığı, müziÄŸin Sıra Geceleri’nde yaÅŸamla iç içe olduÄŸu, Atatürk Barajı’nın dünyaya bereket dağıttığı bir ÅŸehir” dedi.

 

10 önemli iÅŸ

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu, kültür ve turizm alanında yapacağı faaliyetleri 10 madde de ÅŸöyle özetledi: “1. Åžehrimizin kimliÄŸi olan tarihi yapılarımızın restorasyonuna önem verilerek ata yadigârı bu eserlerimizin turizme kazandırılmasına çalışılacaktır.

2. Tarihi Urfa evleri mahalle ve ada ölçeÄŸinde (Yorgancı Sokak adası-Ellisekiz Meydanı gibi) restore edilerek turizme kazandırılacaktır.

3. Åžanlıurfa’ya yapılması planlanan Kültür Merkezi’nin tiyatro salonu-sinema-konser salonu-kütüphane-el sanatları araÅŸtırma ve geliÅŸtirme merkezi-sanat galerileri-kent belleÄŸi v.b. unsurları ihtiva edecek biçimde 12.000 yıllık zengin kültürümüze yakışır biçimde yapılması saÄŸlanacaktır.

4. Haleplibahçe’ye yapılması planlanan Arkeoloji Müzesi’nin Türkiye’nin en büyük müzelerinden olması için gayret gösterilecektir. Zira Åžanlıurfa Dünya’da en fazla arkeolojik kazı yapılan iller arasındadır. Åžanlıurfa Müzesi 76.000 eseri ile Türkiye’nin beÅŸinci zengin müzesidir. Ä°leride yapılacak arkeolojik kazılar da düÅŸünüldüÄŸünde Urfa müzesi Türkiye’nin en büyük müzelerinden biri olmayı hak etmektedir.

5. Ä°limizin en önemli turizm güzergahlarından olan Harran-SoÄŸmatar güzergahındaki Harran-Bazda maÄŸaraları-Han e-lBa’rür Kervansarayı-ÅžuaybÅŸehri harabeleri ve SoÄŸmatar’da turistlerin sosyal ihtiyaçlarını saÄŸlayacak tesislerin yapılmasına saÄŸlanacaktır. Bu güzergahın yolu ÅŸehirlerarası karayolu standardına getirilecektir.

6. Urfa turizminin can damarlarından olan Harran, içerisinde yaÅŸayan insanların da benimseyeceÄŸi bir proje ile beton yapılardan arındırılıp, konik kubbeli evleri restore edilerek Ä°talya’nın Alberobello Bölgesindeki “Turilli Evleri” örneÄŸinde olduÄŸu gibi turizme kazandırılacaktır.

7. Harran’ın ve Göbeklitepe’nin UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesine alınması için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

8. Saklı kalmış bir turizm cenneti olan Halfeti ilçemizin tüm tarihi evleri restore edilerek turizme kazandırılacak ve ilçe halkımız turizmden hak ettiÄŸi payı alacaktır.

9. Harran Üniversitesi’nin Arkeoloji Bölümünün planlayacağı arkeolojik kazılara tam destek verilerek toprak altındaki kültür zenginliÄŸimizin açığa çıkarılması saÄŸlanacaktır.

10. Ä°limizin tanıtılmasına katkı saÄŸlayacak belgesel filmler, kitap ve benzeri yayınlara destek verilecektir.”