Özgeçmiş
Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu 1972 yılında Åžanlıurfa’da doÄŸdu. Ä°lk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı. Ä°stanbul Ãœniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 1990-1991 yılları arasında Türkiye Gazetesi Åžanlıurfa muhabiri olarak 9 ay görev yaptı. Ä°stanbul’da Türkiye Gazetesi Yurt Haberler Servisi’ndeki editörlük görevini sürdürdü. 1993 yılında Ä°hlas Haber Ajansı’nda editörlük, 1994 yılında Türkiye Gazetesi Okuyucu Köşesi’nde yönetmen yardımcılığı, 1995-1996 yılında Türkiye Gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde muhabirlik, Mayıs 1996’da Ä°hlas Dergi Grubu’na geçti. Burada bir süre editörlük görevinde bulundu. 1997 yılında Haber Müdürlüğü ve Haberler Koordinatörlüğü’ne getirildi. 2000 yılında Ä°hlas Dergi Grubu’nun Yazı Ä°ÅŸleri Müdürlüğü görevini üstlendi. 1991-2001 yılları arasında Türkiye Gazetesi’nde birçok haberi yayınlandı. 2004 yılında Plus Medya’da sorumlu yazı iÅŸleri ve haber müdürü olarak göreve baÅŸladı.
AK Parti ile sağlıkta çağ atladık
07 Haziran 2011 - Salý 01:00

SaÄŸlığa 2002 yılında ayrılan bütçe 3.9 milyar TL iken, 2011 yılında bu rakamın 17 milyar TL’ye ulaÅŸtığını belirten AK Parti aday adayı Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu, son 8,5 yılda SaÄŸlıkta DönüÅŸüm Programı ile önemli bir iÅŸlere imza atıldığını söyledi. SaÄŸlık hizmetlerine eriÅŸim SSK, BaÄŸ-Kur ve Emekli Sandığı olmak üzere 3 ayrı kurum üzerinden saÄŸlanıyorken ÅŸimdi tüm saÄŸlık kurumlarının tek çatı altında buluÅŸtuÄŸunu ifade eden Ecz. KürkçüoÄŸlu, hastaneler arası ayrımın da kaldırıldığını belirtti.

YaÅŸanan yenilikler

KürkçüoÄŸlu, saÄŸlık alanında yaÅŸanan yenilikler ile ilgili ÅŸunları söyledi: “Türkiye’de 2002 yılında 774 SaÄŸlık Bakanlığı Hastanesi mevcutken toplam 103 bin yatakla hizmet veriliyordu. Bu sayı 2011 Mayıs ayı itibari ile toplam 843 hastane ve 122 bin yataÄŸa çıktı. Hastanelerin birleÅŸtirilmesi ve özel saÄŸlık kuruluÅŸlarında sigortalı hastaların hizmet almaya baÅŸlaması müracaat sayılarını artırdı. SaÄŸlık Bakanlığı’na baÄŸlı hastanelerde 2002-2010 arasında müracaat sayısı yaklaşık 2 katına çıkarken bu sayı özellerde 15, üniversitelerde 2,5 kat olarak gerçekleÅŸti. 2002’de 4 bin 560 acil servis personeli, 618 ambulans aracı, 481 müdahale istasyonu varken, ÅŸimdi 22 bin acil servis personeli, 2 bin 547 ambulans aracı, 1.500 müdahale istasyonu var. Birçok yörede kış ÅŸartlarında hastanelere ulaşım mümkün olmuyorken, ÅŸimdilerde 132 kar paletli ambulans, 18 helikopter, 2 uçak, 4 deniz ambulansı ilk defa kar-kış demeden hizmet veriyor. Kaliteli saÄŸlık hizmeti için nitelikli personel ihtiyacını karşılamak maksadıyla SaÄŸlıkta DönüÅŸüm Programı kapsamında 145 bin yeni personel atandı. Yeni atama ve nakil yönetmeliÄŸi ile personelin ülke içinde dengesiz dağılım sorunu çözüldü. Adil bir dağıtım için ÅŸeffaf kura yöntemleri uygulandı. KiÅŸi başına düÅŸen uzman hekim sayısı 2002 yılında 3.571 kiÅŸiye 1 hekim iken, 2010 yılında 2.820 kiÅŸiye 1 hekim oldu. 2002 yılında Ağız ve DiÅŸ Merkezi sayısı 14 iken bu rakam ÅŸimdilerde 130’a yaklaÅŸtı.”

“Hastalar doktor peÅŸinde koÅŸmuyor”

Doktor peÅŸinde koÅŸan hasta devrinin “Tam Gün Hizmet” uygulaması ile son erdiÄŸini hatırlatan AK Parti aday adayı Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu, “Hastane dışında faaliyet gösterme, hastayı özel muayenehaneye yönlendirme, dışarıdan tahlil, görüntüleme ve benzeri ekstra masraflar çıkarma, hastane dışında iÅŸini halletme uygulamalarına ‘Dur’ denildi. Åžimdi vatandaÅŸlar, hastanede yanı başında doktoruna ulaşıyor, tam gün hizmet ile eksiksiz tam bir saÄŸlık hizmeti alıyor. Kanserle ve bağımlılık yapan maddelerle mücadele kapsamında kapalı yerlerde tütün ve tütün mamullerinin tüketimi yasaklandı. Türkiye, sigara yasağına dünyaya örnek olacak ÅŸekilde büyük destek verdi. YeÅŸilay Yönetim Kurulu Üyesi olarak Sayın BaÅŸbakanımıza ve SaÄŸlık Bakanımız Sayın Recep AkdaÄŸ’a ayrıca bu konuda teÅŸekkürlerimi iletmek isterim” diye konuÅŸtu.

Gezici sağlık hizmeti

SaÄŸlık hizmetlerinden yararlanma imkânları kısıtlı olan vatandaÅŸlara ulaÅŸmak maksadıyla gezici saÄŸlık hizmetlerinin geliÅŸtirildiÄŸine deÄŸinen KürkçüoÄŸlu, “Åžimdi hamileler, bebekler, sürekli hastalığı olan vatandaÅŸlar bu hizmetler ile sürekli takip ediliyor. Gezici saÄŸlık hizmetleri ile sadece son 4 yılda 13 milyon 300 binden fazla muayene gerçekleÅŸtirildi. Aşılamaya 300 milyon TL bütçe ayrıldı, aşılama % 30’lara varan oranda artırıldı. Artık kabakulak, kızamıkçık, menenjit, zatürre ve daha birçok hastalık çocuklara zarar veremiyor. Aile hekimliÄŸi uygulaması ile teÅŸhis, tedavi ve saÄŸlık, hastanelerin dışına çıktı. Uygulamaya geçilen 40 ilde 24 milyon hastaya birebir ulaşıldı. Çağımızın en tehlikeli hastalığının teÅŸhisi için 81 ilde 84 kanser tarama ve eÄŸitim merkezi açıldı. 950 bin rahim aÄŸzı ve 1 milyon 250 bin meme kanseri taraması yapıldı” dedi.

Çocuklar unutulmadı

SaÄŸlıklı nesiller yetiÅŸtirmek için yapılan yatırımların en önemli ayaklarından birini geleceÄŸimiz olan çocuklarımız için yapılan yatırımlar ve düzenlemelerin oluÅŸturduÄŸunu kaydeden Yusuf KürkçüoÄŸlu ÅŸunları söyledi: “Çocukların saÄŸlık hizmetine ulaÅŸması ve ücretsiz olarak yararlanması, saÄŸlıklarının korunması ve geliÅŸtirilmesi bakımından, her türlü yasal alt yapı ve dayanak Genel SaÄŸlık Sigortası kapsamında düzenlendi. Annesi veya babası sigortalı olsun ya da olmasın her çocuÄŸun saÄŸlıklı yaÅŸama hakkı garanti altına alındı. Åžimdi her çocuk 18 yaşına kadar saÄŸlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanıyor. Cumhuriyet tarihinde bir ilk: Türkiye SaÄŸlık Envanteri çıkarıldı. Ä°lçe, il ve bölge düzeyinde sorunlar tespit edildi. 7 yılda saÄŸlık yatırımları, projelerin öncelik sırasına göre yapılmaya baÅŸlandı. En temel hasta haklarından olan “Hekim Seçme Hakkı, Eylül 2004 tarihinde 11 hastane ile baÅŸlatıldı. DiÄŸer hastaneler ile Aile Danışma ve SaÄŸlık Merkezleri’nde de aynı uygulamaya geçildi. SaÄŸlık güvencesinden yararlanmak için 90 gün, 120 gün ve 240 gün prim ödeme hesapları yapmak tarihe karıştı. Artık, iÅŸbaşı yapan her çiftçi, iÅŸçi ve esnafa 30 gün sonra hastaneler kapılarını açıyor. 2002’den sonra sosyal güvenliÄŸi olmayan vatandaÅŸlar da acil durumlarda, salgın hastalık, iÅŸ kazası ve meslek hastalığı durumlarında her türlü saÄŸlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakkına sahip oldu. SaÄŸlıkta KDV % 18’den % 8’e indirildi.”